zoek

Nieuwsbrief

Wenst u zich in te schrijven op de digitale nieuwsbrief?
   
Euregio Scheldemond
PAC Het Zuid
4e verdieping, lokaal 441
Woodrow Wilsonplein 2
B-9000 Gent
euregio.scheldemond@oost-vlaanderen.be

Actueel

Wegwijs in EU-projectwerking

datum26-04-2016

Honderdvijftig mensen vonden op 22 april de weg naar het West-Vlaamse provinciehuis voor een infosessie over de lopende Europese programma’s. Organisaties uit Oost-Vlaanderen, Zeeland en uiteraard West-Vlaanderen waren vertegenwoordigd.

 

Bram de Kort, directeur Interreg Vlaanderen–Nederland, en Céline Van Den Abeele, projectmedewerker Interreg 2 Zeeën, beten de spits af en brachten een helder verhaal over projectwerking anno 2016.

 

De deelnemers konden vervolgens kiezen uit workshops over de verschillende Interreg-programma’s. Maar ook andere programma’s, zoals Europa voor de Burger, Creative Europe, LIFE en Horizon 2020 kwamen uitgebreid aan bod. Diegenen met minder ervaring konden de workshop ‘Europese projectwerking voor beginners: tips & trics’ volgen.

 

In de namiddag was er ruimte om projectideeën af te toetsen bij vertegenwoordigers van de verschillende programma’s tijdens speeddates. En tussendoor stelden enkele aanwezigen hun projectidee wat uitgebreider voor aan geïnteresseerden tijdens een pitch. We hopen dat er interessante contacten gelegd zijn en daar enkele mooie projectideeën uit ontstaan.
Voor wie er niet kon bij zijn stellen we hieronder graag de presentaties ter beschikking.

Keynote-speech
Interreg Vlaanderen-Nederland 1
Interreg Vlaanderen-Nederland 2
Interreg Noordzee Regio
Interreg Noordwest-Europa
Horizon 2020
Life 2016
Creative Europe
Europa voor de burger
Europese projecten in de praktijk
Pitch Peter Bogaert
Pitch Karen Dewaele

En bekijk zeker ook een sfeerbeeld van de dag via deze fotoreportage.

 Build by Westsite