zoek

Nieuwsbrief

Wenst u zich in te schrijven op de digitale nieuwsbrief?
   
Euregio Scheldemond
PAC Het Zuid
4e verdieping, lokaal 441
Woodrow Wilsonplein 2
B-9000 Gent
euregio.scheldemond@oost-vlaanderen.be

13 april 2016


Op deze zitting konden de leden aan Jan-Peter Balkenende, voorzitter van de Commissie Structuurversterking Zeeland, hun ideeën meegeven rond grensoverschrijdende kansen die een economische impuls kunnen geven aan Zeeland. De heer Balkenende luisterde met veel interesse naar de verschillende insteken en neemt die mee in het verdere traject voor de structuurversterking van Zeeland.

In het kader van de topontmoeting op 7 november tussen de Vlaamse en Nederlandse Minister-Presidenten geeft de Euregio Scheldemond in een brief concrete, regiospecifieke input mee in het voorbereidend traject.

Daarnaast zet de Scheldemondraad ook haar schouders onder de samenwerking rond grensarbeid, door het Convenant Grensinfopunt Scheldemond mee te ondertekenen.

Ook de succesvolle resultaten van een Scheldemondfondsproject rond participatieve kunst in de Scheldemondregio kwamen aan bod. Ten slotte kreeg de Raad een overzicht van de historiek, structuur en ontwikkelingen in het Zwingebied. Een dynamisch natuurgebied, met diverse opportuniteiten voor grensoverschrijdende samenwerking, ook in de omliggende regio.

Persbericht
 

Presentatie Kunst in Transitie
Presentatie Ontwikkelingen in de Zwinregio

Bekijk hier het verslag van de vergadering.Build by Westsite