zoek

Nieuwsbrief

Wenst u zich in te schrijven op de digitale nieuwsbrief?
   
Euregio Scheldemond
PAC Het Zuid
4e verdieping, lokaal 441
Woodrow Wilsonplein 2
B-9000 Gent
euregio.scheldemond@oost-vlaanderen.be

Staatssecretaris Knops bezoekt de Euregio Scheldemond

 
 
"Ik kijk terug op een hele mooie dag met veel activiteiten, veel enthousiasme en betrokken mensen", aldus Nederlands staatssecretaris Knops na afloop van zijn bezoek aan de Euregio Scheldemond op 7 maart. Hij kon vaststellen dat er verschillende kansen zijn in grensoverschrijdend samenwerken in de regio.
 
Het ochtenddeel van zijn bezoek vond plaats in Gent en stond in het licht van de samenwerkingen in de zorgsector. CZO, het college voor zorgopleidingen, gaf een accreditatie voor 2 zorgafdelingen van het UZ Gent. Dit is een belangrijke stap in de samenwerking tussen de ziekenhuizen ZorgSaam en UZ Gent. In hun toelichtingen gaven de ziekenhuizen aan dat dit smaakt naar meer: in de nabije toekomst zullen nog concrete acties volgen.
 
Het sectorbureau grensarbeid Zorg werd door Krijn Verhage (Viazorg) en Luc Tanghe (Zorgnet-Icuro Vlaanderen) toegelicht. Dit bureau brengt in de Euregio Schedelmond de stakeholders op vlak van onderwijs, werkgevers en overheden samen om acties op te zetten om een grenzeloze arbeidsmarkt te realiseren. Concrete acties zijn onder meer het opzetten van stages en van een HR platform, het uitwerken van een gezamenlijke arbeidsmarktbeschrijving voor de verzorgende IG en de verpleegkundige, het opmaken van folders en uitwerken van vergelijkende beroepskwalificatie-studies.
 
Na de lunch ging het bezoek richting Terneuzen langs North Sea Port en hoorde de Staatssecretaris er over de verschillende kansen in de Euregio. In de namiddag bezocht hij het Grensinfopunt Scheldemond.
 
In zijn tweet legt de Staatssecretaris uit hoe hij zijn bezoek heeft ervaren.
 
Ben je zelf grenswerker of geïnteresseerd in werken over de grens, neem dan zeker eens een kijkje op de website van Grensinfopunt Scheldemond

Build by Westsite