Euregio Scheldemond | Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Zeeland Nieuwsbrief

Inleiding


In deze editie:

  • Officiële opening Bio Base Europa Pilot Plant en Training Center
  • EU[regio] 2020 conferentie
  • Winnaars fotowedstrijd


Nieuwsberichten

foto nieuws OfficiŽle opening Bio Base Europe

Vlaams minister-president Kris Peeters en Nederlands vice-premier Maxime Verhagen waren op 11 juni te gast bij Euregio Scheldemond en openden de Bio Base Europe Pilot Plant in Gent en het Bio Base Europe Training Center in Terneuzen. Op beide openingen waren ruim 500 aanwezigen, grotendeels van Vlaamse en Nederlandse bedrijven. In de Bio Base Europe Pilot Plant in Gent kunnen bedrijven biogebaseerde processen, waarmee op laboratoriumniveau goede resultaten zijn bereikt, opschalen naar semi-industrieel niveau.

In het Bio Base Europe Training Center in Terneuzen kunnen bedrijven operatoren en technici opleiden voor de procesindustrie en de biogebaseerde economie. Een 'biogebaseerde economie' maakt gebruik van hernieuwbare biomassa grondstoffen in plaats van petroleum die steeds duurder wordt en eindig is. Dit vermindert onze afhankelijkheid van fossiele grondstoffen zoals petroleum, en draagt bij aan de strijd tegen de klimaatverandering.

Lees meer
line
foto nieuws [EU]regio 2020 conferentie

Op 15 juni bespraken 250 deelnemers van bedrijven, overheden, kennisinstellingen en verenigingen de toekomst van de Vlaams-Zeeuwse samenwerking, op de conferentie 'EU[regio] 2020' in het Pand in Gent. Deze conferentie was een organisatie van Euregio Scheldemond. Centrale vraag was welke waarop de toekomstige Europese programma's voor grensoverschrijdende samenwerking zouden moeten worden gefocust.

Vanaf 2014 start een nieuwe budgetperiode van de Europese Unie. Een belangrijk deel van de Europese fondsen stimuleert interregionale samenwerking over de grens. Via dit soort programma's werden in de afgelopen jaren tientallen miljoenen euro's geïnvesteerd in de grensstreek.

Lees meer
line
foto nieuws Winnaars fotowedstrijd

Dit bord staat aan het Natuurhuis Panneweel in Sint-Gillis-Waas.  Heel wat deelnemers wisten het juiste antwoord en daarvan kunnen we er vier gelukkig maken met een cadeaubon voor een themapark.  Kijk snel op de wedstrijdpagina of je gewonnen hebt.

De volgende wedstrijd zal half september van start gaan.  Wat valt er te winnen?  We lichten alvast een tipje van de sluier op; batterijen kunnen ermee opgeladen worden ...  Hou de site in de gaten!

Dit bericht werd verstuurd naar : yannick@westsite.be, miguel.verstringe@oost-vlaanderen.be

Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Schrijf u hier uit