Euregio Scheldemond | Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Zeeland Nieuwsbrief

Inleiding


 

  • Europadag 2013
  • Wedstrijd

 Nieuwsberichten

foto nieuws Europadag 2013

Op de jaarlijkse Europadag worden Europese projecten in de kijker gezet om op die manier mensen kennis te laten maken met wat Europa doet in de eigen gemeente. Dit jaar bundelen de drie Scheldemondprovincies hun krachten en organiseren Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Zeeland samen de Europadag. Hierdoor krijgt de Europadag een extra grensoverschrijdende dimensie.

De Europadag vindt plaats op zondag 26 mei, het volledige programma kan je vinden op www.europadag.be. 
 Wat valt er te beleven in Oost-Vlaanderen?

Gratis sneukelfietstocht 'De Ronde van Europa'

De Ronde van Europa leidt u langs de haven van Gent waar Europese projecten in de kijker worden gesteld. Verschillende bedrijven, zoals Bio Base Europe Pilot Plant en het Havenbedijf Gent, stellen hun deuren open om een woordje uitleg te geven over het reilen en zeilen in hun bedrijf. De bevoorradingsposten zorgen voor de brandstof tijdens de 30 kilomter lange rit waardoor honger een ongekend begrip zal zijn.

Klik hier voor meer info.

Bezoek Europese projecten in de Gentse haven

Je hoeft niet aan de fietstocht deel te nemen om de bedrijven in de Gentse haven te bezoeken. Iedereen is welkom op zondagnamiddag 26 mei.

Klik hier voor meer info.


Wat valt er te beleven in West-Vlaanderen?

Op de Europadag van de provincie West-Vlaanderen draait alles rond voeding. In het Huis van de Voeding te Roeselare kan je komen proeven, ervaren en ontdekken. Er valt er voor iedereen wat te beleven. Zo zijn er kookdemonstraties door bekende chefs, rondleidingen, leuke proevertjes en smakelijke doe-activiteiten voor groot en klein. Verder maak je ook kennis met allerlei projecten die werken rond voeding en hiervoor middelen krijgen van Europa. Al ooit cupcakes versierd, blauwe jenever gezien of al eens nagedacht over hoe melk in de supermarkt geraakt?

Kom het allemaal gratis ontdekken in Roeselare. We verwachten jou en je familie op zondagnamiddag 26 mei.

Ondek het volledige programma op www.happeningeuropa.be (binnenkort online).


Wat valt er te beleven in Zeeland?

Bio Base Europe Training Center

Tijdens de Europadag stelt het Bio Base Europe Training Center z'n deuren open voor het publiek. Je kan dan eindelijk eens een kijkje nemen in dat groene gebouw naast de Skidome. Bio Base Europe is het eerste open innovatie- en opleidingscentrum voor de biogebaseerde economie in Europa. Het Bio Base Europe Training Center in Terneuzen omvat het Competence Development Center, deze koopt trainingen in voor haar leden, organiseert, faciliteert en factureert. Daarnaast is er de Bio Base Experience, een doe-centrum waarin jongeren kennismaken met de Bio Base Economie en de daarbij behorende technische beroepen in de regio. Het Voorlichtingscentrum brengt partijen met initiatieven en ideeën bij elkaar.

Klik hier voor meer info.

Voorlichtings- en opleidingscentrum voor de glastuinbouw

Het Voorlichtings- en Opleidingscentrum, kortweg VOC, staat in één van de duurzaamste glastuinbouwgebieden van de wereld, namelijk Glastuinbouw Zeeuws-Vlaanderen. Er zullen verschillende stands staan die met de regio en het werken in de glastuinbouw te maken hebben. Zo kun je bijvoorbeeld zien hoe de tuinders de restwarmte en de rest CO² van Yara gebruiken. Ook wordt er in de expositieruimte een kijkje genomen, in de andere kassen wordt alles uitgelegd over Grodan substraat en kan je zien wat men vroeger in de tuinbouw gebruikte. De kiosk, waar u allerlei lekkere producten kunt kopen uit de regio, zal open zijn.

Klik hier voor meer info.

Fietstocht: Beleef de Kanaalzone

De Kanaalzoneroute is een bijzondere fietsroute. Hij is interactief, veelzijdig en leerzaam. De route is in totaal 40 km lang en bestaat uit twee delen. Het is dus mogelijk om een kortere variant te kiezen. Al fietsend leer je de gemeente Terneuzen kennen in al haar facetten.

Klik hier voor meer info.

 


line
foto nieuws Wedstrijd


Onze fotowedstrijd staat deze keer in het teken van de Europadag.  Doe snel mee en surf naar deze pagina om deel te nemen.  Je maakt kans op een waardebon van 150 € voor een overnachting in B&B Het Weiland in Damme!  
 


Dit bericht werd verstuurd naar : yannick@westsite.be, miguel.verstringe@oost-vlaanderen.be

Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Schrijf u hier uit