Euregio Scheldemond | Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Zeeland Nieuwsbrief

Inleiding


In deze editie:

  • Project HAVO-piste goedgekeurd
  • Viering 25 jaar Euregio Scheldemond
  • Secretariaat verhuist
  • Winnaar wedstrijd


Nieuwsberichten

foto nieuws Project HAVO-piste goedgekeurd

Zeeuws-Vlaamse studenten jonger dan 21 jaar, die geslaagd zijn voor het diploma HAVO en graag naar de Hogeschool in Vlaanderen willen, kunnen dit niet zomaar. Voor toelating op Vlaamse hogescholen en universiteiten zijn zes studiejaren nodig (in Nederland 5 jaar). Het voordeel dat Zeeuws-Vlaamse studenten kunnen behalen door het volgen van de havo-piste zit hem in de studieduur. Een hbo-opleiding in Nederland duurt 4 jaar, in Vlaanderen is dat 3 jaar. Zeker studenten die een jaar ‘verloren’ hebben op het voortgezet onderwijs door het niet behalen van het diploma kunnen op die manier het jaar inhalen. Wie het schakeljaar met succes afrondt, kan zonder problemen hoger onderwijs in Vlaanderen volgen. Meer info.

line
foto nieuws Viering 25 jaar Euregio Scheldemond

Op 16 november 1989 ondertekenden de gouverneurs van Oost- en West-Vlaanderen en de Zeeuwse Commissaris van de Koningin een intentieverklaring voor grensoverschrijdende samenwerking. Euregio Scheldemond was geboren. 25 jaar later werd tijdens een viering in de Aula te Gent terugblikt op het verleden en vooruit gekeken naar de toekomst. Op deze pagina vind je het verslag en de foto's en kan je het actieplan voor de komende jaren downloaden.
line
foto nieuws Secretariaat verhuist

In de loop van januari 2015 verhuist het Huis van de Economie van Provincie Oost-Vlaanderen naar het 4e verdiep van het Provinciaal Administratief Centrum Het Zuid, Woodrow Wilsonplein 2 te Gent. Daarmee komt ook een einde aan de huivesting van het secretariaat van Euregio Scheldemond in de Seminariestraat. Midden januari zijn we dus ook te vinden in het PAC. Buiten het adres blijven de andere contactgevens voorlopig hetzelfde. Meer nieuws hierover volgt later.
line
foto nieuws Winnaar wedstrijd

Heb je deelgenomen aan onze laatste wedstrijd? Kijk dan vlug of je gewonnen hebt!

Dit bericht werd verstuurd naar : yannick@westsite.be, miguel.verstringe@oost-vlaanderen.be

Wenst u deze nieuwsbrief niet meer te ontvangen? Schrijf u hier uit